Algemene cursusinformatie

Onze cursussen worden in kleine groepen gegeven (max. 12 mensen). Dat maakt de lessen persoonlijker en geeft meer interactie tussen de leerlingen en de leraar.

Een cursus bestaat uit 19 lessen van 1,5 uur per les.
De cursusprijs is inclusief de cursusmaterialen.
Er wordt, bij voldoende deelname, twee keer per jaar een cursus gestart: begin februari en begin september.

De moedertaal van de docente is Kroatisch en ze spreekt vloeiend Nederlands. De cursussen worden in het Nederlands gegeven, en ook het zelf geschreven cursusboek is in het Nederlands. Onderstaande cursussen worden allemaal op donderdagavond gegeven in Amsterdam.

Cursus informatie

Er zijn 4 verschillende soorten cursussen:
Beginners I€ 35019:00 tot 20:3019 lessen
Beginners II€ 30020:30 tot 22:0019 lessen
Gevorderden€ 30019:00 tot 20:3019 lessen
Conversatie€ 30020:30 tot 22:0019 lessen

Beginners I

De nadruk ligt op het durven praten. Dit wordt gestimuleerd door praatplaatjes, conversatie oefeningen, rollenspelen etc. Naast de oefeningen voor de uitspraak, worden ook de elementaire grammaticale begrippen behandeld. Deze zijn nodig om de basisstructuur van de taal te begrijpen.
De bedoeling is dat de cursisten aan het eind van de cursus in staat zijn om eenvoudige zinnen te maken, dat ze zich vertrouwd met de taal voelen en dat hun woordenschat herkenbaar is in alledaagse situaties. Het cursusboek dat als basis voor de cursussen I en II gebruikt wordt, is speciaal samengesteld voor deze cursus Kroatisch.

Beginners II

Net als bij Beginners I ligt de nadruk nog steeds op het actieve gebruik van de taal, maar afhankelijk van het niveau van de groep, wordt er steeds meer grammatica behandeld. Aan het eind van de cursus kennen de cursisten de basis grammatica van het Kroatisch en kunnen zij simpele gesprekjes voeren.

Gevorderden

In deze cursus wordt er geen leerboek meer gebruikt, maar krijgen de cursisten lesmateriaal over bepaalde onderwerpen. De kennis van de Kroatische grammatica wordt herhaald en verdiept. Luisteren, begrijpen, schrijven en spreken worden door middel van verschillende methodes gestimuleerd.

Conversatie

Deze cursus is gericht op het praten, conversatie, met ondersteuning van de bijhorende grammaticale onderwerpen. Spreekbeurten, rollenspel, conversatie op basis van de knipsels uit de krant, discussie en andere op het spreken gerichte methodes staan centraal. Bij genoeg interesse kan ook een vervolgcursus conversatie gegeven worden (Conversatie II).